איך בוחרים חשמלית ראשונה לילד?

רוק סיטי

אז הילד שלכם כבר מנגן קצת ורוצה לעבור לשלב הבא שהוא גיטרה חשמלית.

כשנכנסים כבר לחנות יש המון גירויים. חלק מהגיטרות נראות מגניבות, יש מלא צבעים ועל זה באמת אי אפשר להמליץ כי זה עניין של העדפה וחיבור.

אבל, יש גם שלושה דברים שאתם צריכים לדעת שלא קשורים לטעם אישי.

  1. צורת הגיטרה. יש שתי צורות מוכרות עליהן מתבססים רוב היצרנים.

צורת ה-"לספול" (השם מגיע מחברת "גיבסון" האמריקאית) ויש המון חברות שמייצרות דגמים שונים במחירים שונים. זאת הצורה שהכי דומה לגיטרה קלאסית . היא בד"כ יותר כבדה ויקרה כי היא מאסיבית יותר מבחינת צפיפות העץ. מתאים לילדים יותר חזקים, כי צריך לנגן איתה גם בעמידה וזה יכול להיות כבד, וגם לילדים שמתחברים יותר לצורה.

צורת ה-"סטרטוקסטר" שמתבססת על עיצוב של חברת "פנדר". היא קלה וצרה יותר עם יותר אפשרויות סאונד (יש לה 3 מיקרופונים) והיא מתאימה לרוב הילדים.

  1. עדיף שיהיה לגיטרה גשר שמחובר לגוף ולא גשר צף כדי שהגיטרה תשמור על כיוון. לילדים יותר קשה להתעסק כל הזמן עם כיוון הגיטרה ויותר קל למנוע את זה מראש בשלב הקניה.
  2. מחיר. אנחנו ממליצים להחליט על תקציב עוד לפני שאתם מגיעים לחנות. גיטרה יכולה לעלות בין 600 שח ל20,000 שח. והפיתויים רבים. חשוב לדעת שגיטרה חשמלית צריכה הגברה. הכוונה היא שתצטרכו לקנות איתה גם מגבר (בקרוב בלוג על מגברים ראשונים) אז חשוב לקחת בחשבון את ההוצאה של גיטרה +מגבר.

אז איך מחליטים על מחיר ומה זה אומר? הגורם שהכי משפיע על המחיר הוא איכות העץ. גיטרה זולה תהיה עשויה מעצים זולים יותר ופחות דחוסים ועמידים. אז בעצם כמו הרבה מוצרים, גיטרה יקרה יותר אמורה להחזיק יותר זמן מעמד. הבעיה היא שלפעמים ילדים מפילים את הגיטרה או לא מטפלים בה נכון ואז חבל על המחיר הגבוה ששילמתם. וזה גם תלוי בגיל.

לגילאי היסודי אפשר לקנות גיטרה פחות יקרה. הטעם שלהם עוד יכול מאוד להשתנות ועוד שנה שנתיים הם ירצו גיטרה אחרת, והסיכוי שהיא תיהרס גבוה יותר. ככל שהם יתקדמו בנגינה אפשר להעלות את התקציב ויהיה לזה גם יותר משמעות בשבילם.

לסיכום, חשוב לקנות גיטרה במקום מסודר, עם אחריות ומבחר עם מוכר רציני שיודע להמליץ. סופר -חשוב לנסות את הגיטרה בחנות. לבקש לחבר אותה ולשמוע אותה. לתת לילד לנגן ולהרגיש אותה. מדובר בכלי אישי וקריטי שלילד או הילדה יהיה נוח ויהיה חיבור גם מבחינת המראה.

בסופו של דבר, חיבור טוב יעודד את הילד או הילדה לנגן יותר, וזה בעצם מה שחשוב לנו כהורים.